URGENT

18 dones del Maresme es formen com ajudants de cuina

Compartiu aquesta història

 

18 dones provinents de municipis del Maresme, com ara PLF, Malgrat o Tordera, han seguit el circuit formatiu per a dones que ha impulsat el Consell Comarcal del Maresme en el qual han rebut formació general i específica com a ajudant de cuina.

Les alumnes ja han rebut el diploma acreditatiu d’haver superat amb èxit l’etapa formativa. D’aquest circuit formatiu que estava dirigit a la seva inserció laboral.

Bàsicament el programa anava dirigit a persones amb problemes per accedir al mercat laboral donada la seva baixa formació.

Aquesta acció l’han impulsat conjuntament el Pla Territorial de Ciutadania i Immigració i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del CCM dins el marc del projecte “Tejiendo Ciudadania”. És per això que ha comptat amb el finançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i del Fons Europeu per la Integració.

L’objectiu d’aquests programa és facilitar la inclusió social de les dones participants a través de la seva incorporació al circuit formatiu o laboral més idoni a la seva situació i característiques. En els darrers dos mesos s’ha transformat el període d’inactivitat d’aquestes dones en una oportunitat per adquirir hàbits per al treball i una millora en la seva ocupabilitat.

Les participants, a més d’ampliar els seus coneixements bàsics en llengua i en informàtica, han obtingut el certificat de Seguretat Alimentària i han rebut formació en acollida, apoderament i inserció, emprenedoria i ajudant de cuina.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics