URGENT

El Bisbat investiga la relació entre el rector de Riells i Viabrea i la víctima i agressor del crim de Blanes

Compartiu aquesta història

Les acusacions fetes per l’homicida del crim passional de Blanes durant la seva declaració al jutjat ha motivat que el Bisbat de Girona obri una investigació interna. L’acusat va assegurar que feia més de divuit anys que mantenia relacions sexuals amb el mossèn a canvi de diners i de droga. Un tipus de relació que, segons l’agressor, el rector també hauria mantingut amb la víctima, el jove brasiler de 22 anys.

La diòcesi va anunciar ahir que havia pres la decisió d’obrir un expedient informatiu arran de les declaracions fetes per l’homicida i les informacions aparegudes als mitjans de comunicació. Segons fonts del Bisbat, el que es pretén a través de la investigació interna és aclarir què hi ha de cert en les declaracions de l’acusat

Per això, van assegurar que per una banda els propers dies parlaran amb el rector de Riells del Montseny però també preveuen una trobada amb els Mossos d’Esquadra i amb persones de l’entorn del mossèn per tal d’obtenir el màxim d’informació.

Un cop l’hagin analitzada, des de la cúria es va afirmar que faran pública la decisió, que podria passar per apartar el mossèn de les seves funcions en el si de l’Església o bé, per mantenir-li la confiança.

El crim de Blanes va tenir lloc en el pis del mossèn, a l’avinguda Pau Casals de Blanes. El rector ahir, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, va afirmar que estava perplex amb les “mentides” que l’homicida havia dit davant del jutge. Segons el mossèn, l’únic objectiu de l’acusat va ser “empastifar” el seu nom com a estratègia de defensa. I va afegir que no havia mantingut relacions sexuals ni amb la víctima ni amb l’agressor, sinó que sempre l’havia intentat ajudar al màxim.

També es va lamentar que l’homicida hagués aconseguit “desviar l’atenció” amb “acusacions falses” contra ell.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics