URGENT

El món local ha protestat aquest migdia contra el projecte de reforma de l’Administració local

Compartiu aquesta història

A les 12 del migdia, davant de molts ajuntaments, s’ha dut a terme una concentració per reclamar “la retirada i no aprovació” del Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local.

Aquestes protestes han estat convocades per l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i els sindicats UGT i CCOO, que plegats han elaborat el manifest de la protesta, en el que es rebutja la propera aprovació d’aquest projecte de Llei imposat pel Govern de l’Estat.

A les protestes hi estaven convocats tots els alcaldes i alcaldesses, grups municipals, organitzacions sindicals, empleats públics; així com entitats i col•lectius implicats en la gestió i prestació de serveis municipals.

El president de l’Associació Catalana de Municipis i alcalde de Premià, Miquel Buch, assegura que que “el món local ha dit prou” i lamenta la “poca voluntat” del Govern del PP a consensuar una reforma que, segons afirma, “afectarà principalment als ciutadans i als serveis que presten als ajuntaments”. El president explica les raons per la protesta.

Buch diu que la nova llei “té la voluntat de recentralitzar la gestió dels ajuntaments, abolint l’autonomia local i privatitzant els serveis que actualment prestem els consistoris.

Buch assegura que si tira endavant la llei, defensaran l’autonomia local davant del Tribunal Constitucional.

Les concentracions s’han fet a diferents municipis, com a Malgrat o Tordera, mentre que a PLF no hi ha hagut cap protesta per aquesta reforma tot i que la majoria de partits polítics locals han expressat els seus seriosos dubtes per l’aplicació d’aquesta llei impulsada des del govern del PP.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics