La UdG estudiarà com millorar la comercialització de les llotges de peix de Girona

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Millorar la comercialització del peix i establir un full de ruta per aconseguir aquest repte. Aquest és l’objectiu de l’estudi sobre l’evolució econòmica de les llotges de la costa gironina entre el 2000 i el 2013, que la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona ha encarregat a la Universitat de Girona (UdG). Caixabank i l’agrupació de pescadors han signat un conveni en virtut del qual l’entitat financera es farà càrrec del cos de l’estudi, amb una aportació de 8.000 euros.

El treball, que dirigirà la professora de la UdG Anna Garriga, vol determinar quina evolució econòmica han seguit en els darrers tretze anys les set llotges gironines: entre elles la de Blanes.

Amb els resultats que s’obtinguin es podran avaluar els trets diferencials de cadascuna de les llotges, tant en l’àmbit de l’organització com en els aspectes econòmics que deriven de la comercialització i saber què els distingueix de la resta. També es concretarà i quantificarà quina ha estat l’evolució en els preus i el nombre de captures per a les espècies piscícoles que distingeixen cadascuna de les llotges. Es preveu que el treball estigui acabat l’abril de l’any vinent.

El president de la Federació de Confraries de Pescadors de Girona i patró major de Roses, Antoni Abad, ha destacat la preocupació dels pescadors per “poder donar un valor afegit als seus productes”, tenint en compte “la gran qualitat de les espècies que pesquen”.

Abad va recordar que el sector pesquer està especialment afectat per la crisi per l’increment de costos de producció i la fluctuació, en alguns casos a la baixa, dels preus del peix.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics