URGENT

Protesta davant d’Endesa a Blanes perquè no talli el subministrament als qui no poden pagar el rebut

Compartiu aquesta història

Un grup d’una veintena de persones de la Plataforma d’Afectades per l’Habitatge i el Capitalisme (PAHC) s’han concentrat aquest dijous al matí davant de l’Ajuntament de Blanes i després s’han dirigit a l’oficina que Endesa té en la Rambla Joaquim Ruyra de la ciutat.

Els membres d’aquesta plataforma han cridat diverses consignes mentre dos membres del col.lectiu s’han reunit amb el director de l’oficina de l’elèctrica. La reunió amb el responsable d’Endesa pretenia demanar-li que la companyia restableixi el subministrament d’electricitat a diverses persones que resideixen a la ciutat i a les quals se’ls ha tallat el subministrament per no pagar els rebuts.

També, han repartit fulls entre les persones que passaven pel lloc, explicant el motiu de la mobilització. En aquests fulletons s’explicava que «tot i que el Parlament de Catalunya ha aprovat una resolució en contra dels talls de subministraments durant els mesos d’hivern, la realitat és molt diferent.

Per tot plegat els manifestants volien expressar la seva oposició als talls de subministrament i denuncien que aquesta pràctica obliga a les famílies a punxar directament el corrent amb el risc de patir descarregues elèctriques.

També s’han mostrat contraris a l’apujada prevista del rebut de la llum a partir de gener (que finalment ha quedat suspesa) i han exigit una tarifa solidària per les persones sense recursos i en risc habitacional.

 

Blanesaldia

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics