Un veí de PLF detingut per aldarulls en una manifestació a Girona

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Un jove veí de PLF, de 25 anys, ha estat detingut aquesta nit per la Policia Local de Girona a causa dels aldarulls en ple barri vell de la ciutat. El palafollenc està acusat de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions. Un grup d’una 30a de persones que participaven d’una manifestació davant dels jutjats, es van desplaçar al Barri Vell on van protagonitzar tot un seguit d’aldarulls que van provocar la intervenció de la policia. El palafollenc és l’únic detingut per aquest episodi en el que han resultat ferits 4 agents policials.

Els joves havien participat en una concentració en favor d’un jove marroquí, activista de la PAH de Girona, que havia estat arrestat al matí per la policia espanyola ja que tenia tramitada una ordre d’expulsió des de març del 2013. Des de llavors, havia de comparèixer regularment a la comissaria de la Policia Espanyola, però ahir, a 6 dies del judici previst, quan el jove va comparèixer a la policia, va ser arrestat.

La llei d’estrangeria permet detenir i privar de llibertat fins a 72 hores a qualsevol persona que tingui tramitada una ordre d’expulsió, fins i tot malgrat no estigui resolta.

Segons expliquen algunes fonts, el noi ha passat la nit a Madrid a l’espera d’embarcar aquest matí amb destí al Marroc.

Es dóna el cas que el jove marroquí, que fa 8 anys que viu a Salt, ha estat activista de lluites i mobilitzacions populars com el 15-M o la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, fet que li ha proporcionat una àmplia xarxa d’amistats, que ahir es van manifestar reclamant la seva llibertat.

La mateixa nit d’ahir, el jutge va corroborar que la detenció havia estat legal pel que l’expulsió continua endavant. Això va exaltar als manifestants, i una part d’aquest van protagonitzar aldarulls al centre de la ciutat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics