El CAP de salut es prepara per l’arribada de la grip la setmana que ve

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta setmana el Departament de Salut ha decretat la situació d’epidèmia de grip a Catalunya, una situació habitual de cada hivern, però que aquest any s’ha avançat una setmana.

El virus d’aquest any, a més, dura més i el pic més alt encara ha d’arribar, segons calculen les autoritats sanitàries.

Els casos atesos als CAP i hospitals ja s’han començat a disparar. A PLF tot just aquesta setmana han començat a atendre a persones afectades per la grip, pel que es calcula que de cara a aquesta propera setmana els casos s’incrementaran, pel que ja es preparen per atendre a més pacients amb grip. Ho explica Begonya Lòpez, infermera del CAP de Salut de PLF.

La passada tardor es va fer la campanya de vacunació bàsicament per a la població de risc, però des del CAP de salut es recorda que encara es pot administrar la vacuna però exclusivament per a la població de risc. López explica que la vacuna necessita alguns dies per ser efectiva i que per això només es vacunarà a persones dins la població de risc.

Lòpez explica que la grip d’aquest any apareix com un refredat, amb tos, dolors musculars i febres superiors als 38º. Enguany el procés gripal s’ha detectat que dura més del que és habitual, arribant als 10 dies.

De tota manera, els professionals sanitaris recomanen extremar les mesures d’higiene, així com rentar-se les mans sovint i esternudar tapant-se amb un mocador. Són accions senzilles que poden ajudar a esquivar el virus de la grip.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics