Exposició fotogràfica sobre l’afectació humana dels conflictes armats a Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El 69è aniversari de l’alliberament del camp de concentració d’Auschwitz, i el 75è de l’entrada franquista a Malgrat, coincideix amb la commemoració demà del Dia Escola de la No-Violència i la Pau. Aquesta conjunció l’ha aprofitat el Centre Cívic de Malgrat per organitzar l’exposició fotogràfica “El nostre món en guerra, la teva acció”.

Aquesta exposició, que ha estat cedida pel Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja, posa l’accent en les històries personals de pèrdua i patiment que succeeixen durant els conflictes armats. A més, mostra algunes iniciatives encoratjadores per minimitzar el patiment humà en aquelles indrets del món que pateixen més violència.

Les imatges, que es podran visitar fins el proper dia 13 de febrer, se situen a l’Afganistan, Colòmbia, la República Democràtica del Congo, Filipines, Geòrgia, Líban, Libèria i Haití i fan un repàs de realitats molt diverses. Les situacions que caracteritzen la vida quotidiana de les persones que apareixen a les fotografies corresponen a desplaçaments, separacions de familiars o les dificultats econòmiques que pressuposa viure en primera línia aquests conflictes.

Alumnes de diverses escoles del municipi visitaran aquests dies l’exposició que pretén cridar l’atenció sobre la pèrdua i el patiment personal durant els conflictes armats.

Les fotografies que s’exhibeixen en aquesta exposició han estat realitzades per reconeguts fotògrafs de guerra d’una agència de notícies.

D’altra banda, demà dijous, Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, les escoles i centres educatius d’arreu del món organitzen tot tipus d’activitats per difondre els valors de la no-violència i la pau, coincidint amb l’aniversari de la mort de Gandhi.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics