Tallers per tractar diferents temàtiques amb els estudiants de secundària

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Es tracta d’un Programa de dinamització juvenil que es farà a l’IES de la Font del Ferro de PLF, amb la voluntat de treballar diferents temàtiques i problemàtiques per aquests estudiants de secundària.

El nostre municipi participa per primer cop en aquest programa, que busca satisfer les necessitats dels estudiants d’una formació extraescolar que ajudi a desenvolupar estratègies psicològiques i emocionals, més enllà de les aules.

Els tallers, adaptats per edats, tractaran assumptes com drogadicció, sexualitat o de motivació per tal que cada alumne posi en comú les seves idees amb la voluntat de crear un debat ric que ajudi als participants a adquirir unes conclusions i una posició al respecte.

Ho explica Albert Muñoz, tècnic de joventut de PLF.

La iniciativa, que es fa per primera vegada a PLF, consta de tres propostes de taller pel alumnes locals. Cadascun d’ells té una temàtica diferent. Així hi haurà per potenciar les Habilitats Socials, l’Educació emocional, i el taller de Motivació i futur.

La metodologia del programa és bàsicament pràctica, pel que les sessions seran dinàmiques, partint dels continguts que els alumnes ja disposen per tal de desenvolupar-los de forma amena, creant el que s’anomena aprenentatges significatius.

Els tallers inclouen casos pràctics, vídeos, rondalles,… on els adolescents es poden identificar fàcilment i, que a partir de les dificultats proposades es doni lloc al debat i finalment a una reflexió final.

L’organització i dinamització del programa està a càrrec de dues psicòlogues especialitzades en Educació i Salut Sexual, les quals formen part de l’Associació Construint Camins.

Aquest programa es dirigeix als alumnes de l’Institut de PLF i es van posar en marxa a mitjans de gener i s’allargaran fins a finals de febrer.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics