El “cas Manga” revela trampes per adjudicar places a dit a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El sumari del cas Manga desvetlla un cas de presumpta prevaricació per adjudicar a dit una plaça convocada pel Consell Comarcal de la Selva per contractar un auxiliar administratiu a l’Ajuntament de Blanes, segons les converses que va gravar el servei de Vigilància Duanera de la Guàrdia Civil.

El sumari, que recull aquestes converses, conclou que el llavors president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, tenia ja pensat qui posaria a la plaça, tot i que es convocava un concurs. Es tracta d’un home de professió guixaire i de St Hilari.El problema és que, sense que Fauria ho sabés, Àlex Ros (gerent de GRS Arc Local i encarregat llavors de la gestió de tributs al consell) també s’havia compromès a col•locar una noia, parenta del president del CH Blanes, Josep Ridaura, en la mateixa plaça.

L’examen per accedir a la plaça es va filtrar als dos candidats que interessaven. En les proves el guixaire va treure un 10 i la noia, un 9,90.

Segons s’exposa, les bases de la convocatòria es van dissenyar pel gerent del consell amb la intenció d’aprovar i incorporar la parenta de Ridaura per tal de “retornar favors anteriors”. A l’altra banda, Fauria va “instruir els membres del tribunal examinador perquè escollissin el seu candidat, bàsicament perquè era un conegut seu”, encara que aquesta persona no tenia coneixements, educació ni experiència de cap mena per al lloc que havia d’ocupar.

El sumari del cas continua exposant que el president del tribunal examinador es va avenir “a aprovar i seleccionar” el candidat suggerit per Fauria.

Pel cas Manga hi ha imputats, a més de Ros, Fauria i el president del tribunal examinador, altres càrrecs polítics de la comarca de la Selva i Girona, entre ells el director del Patronat de Turisme de la Costa Brava, i exalcalde de Blanes Ramon Ramos. El cas es va destapar just fa un any i ha estat sota secret de sumari fins al dia 30 del mes passat. El cas s’instrueix a Lugo, com una peça del cas Pokémon, però està pendent que es traslladi la part que afecta les comarques gironines al jutjat de Santa Coloma de Farners.

 

El Punt-Avui

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics