El menjador de Caritas de Pineda reparteix 12 mil menús l’any passat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El menjador social de Càritas a la Parròquia de Poblenou celebra avui dilluns el seu cinqué aniversari. Quan la crisi començava a ofegar a moltes famílies l’entitat va decidir obrir aquest servei amb la intenció de donar resposta a les primeres necessitats. En aquest temps, el nombre d’usuaris només ha fet que augmentar.

Així, segons dades de la pròpia entitat, durant el 2013, el menjador de Càritas va donar un total de 12.000 dinars i sopars, el que suposa una mitjana d’una 30a cada dia. Actualment, el menjador té 50 usuaris i més de 70 voluntaris. A banda també cal destacar el centenar de padrins que cada mes apadrinen dinars i sopars aportant quantitats econòmiques que oscil•len entre els 5 i els 40 euros mensuals.

En aquests 5 anys d’existència, el perfil dels usuaris ha anat canviant. Ara usen el menjador de Caritas persones que mai abans haguessin imaginat haver de demanar ajuda, com ara persones que fins fa poc temps tenien un negoci propi, o treballaven a la construcció o com a transportistes.

Els responsables d’aquesta activitat solidària afirmen que hi ha famílies senceres que acudeixen al menjador, i que hi ha també usuaris que han estat desnonats, i ara viuen en una habitació sense dret a cuina. La coordinadora del menjador ha dit que ningú hauria de tenir vergonya d’anar al menjador social, ja que tothom s’hi troba ben acollit.

Des de Càritas Poblenou, es fa una crida a col.laborar amb el menjador, per garantir la seva continuïtat mentre calgui.

 

Els usuaris accedeixen al menjador a través de Benestar Social i de Càritas de Pineda, Poblenou i Calella. Per col.laborar com a voluntari o apadrinant dinars, podeu trobar el contacte al nostre web: radiopalafolls.cat

 

Contacte:

 

dirigir-se a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Poblenou, al telèfon 93 769 72 27, (o per correu electrònic a: parroquia@parroquiapoblenou.cat ).

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics