La consellera Munté demana unir esforços per lluitar contra la pobresa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La màxima responsable de la conselleria de Benestar i Família va ser divendres la convidada a la primera edició del programa Assumptes Interns de RP.

Munté va parlar de la seva visita a l’Alt Maresme i va repassar l’actualitat de la seva conselleria. En aquest sentit va fer referència a la presentació, la passada setmana, del Pacte per Lluitar contra la Pobresa a Catalunya. Segons Munté la intenció del pacte és unir a tots els agents implicats per treballar i fer accions en una única direcció; l’eradicació de la pobresa a Catalunya.

La consellera va assegurar que el nivell de pobresa al nostre país es situa al 19.1%, arribant al 24% en el cas de la pobresa infantil, que és un dels principals objectius del Pacte.

Munté va fer referència a la polèmica sobre els possibles casos de malnutrició infantil a Catalunya, i la diferència de dades i versions entre la conselleria de Salut i el Síndic de Greuges. Segons Munté mai hi ha hagut intenció d’ocultar informació, sinó que s’han utilitzat termes diferents per referir-se a un mateix concepte.

Sobre les ajudes econòmiques a les famílies sense ingresos, la consellera de benestar i família afirma que cal donar ajudes directes i conjunturals, però també crear ajudes estructurals per acabar millorant la situació d’aquestes famílies, unes 95 mil, segons la taula del 3r sector.

En aquest mateix sentit va assegurar que no és econòmicament viable la creació de la renda ciutadana garantida, la iniciativa popular que reclama una paga mínima per a persones sense ingressos.

La consellera també es va referir a l’últim episodi de violència masclista viscuda a Calella fa 10 dies. Munté afirma que la crisi apaga la veu de moltes dones maltractades, que no denuncien davant la dependència econòmica de les seves parelles. Demana reforçar la detecció de casos i l’educació dels joves per reduir el nombre de casos.

Munté va assegurar que la llei de dependència ha creat frustració, ja que està mal finançada i espera que la nova llei d’Autonomia Personal que vol crear el govern català neixi amb el correcte finançament per no repetir errors.

La responsable del govern català afirma que les mesures contra la pobresa energètica són només un primer pas i que cal estudiar noves accions per evitar-la.

Munté va mostrar la seva preocupació per la reforma de l’administració local prevista pel govern central, que segons la consellera representa un atemptat c la línia de flotació del model de serveis socials de casa nostra.

 

Foto de Portada: Arribada de la Consellera Munté als estudis de RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics