El temporal es menja la platja de Lloret

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El temporal es menja la platja de LloretEls temporals dels últims dies han tornat a afectar el litoral de la Selva Marítima deixant la platja de Lloret sense sorra. Tant és així que per evitar que els vianants pateixin algun accident, la policia local ha tancat als accessos dels trams en què no hi ha platja.

Segons fonts municipals, el vent de Garbí dels últims dies ha fet que la sorra es traslladi de sud a nord, acumulant-la a l’alçada de la plaça de la Sardana. El regidor de Platges del municipi, Ignasi Riera, assegura que aquest moviment és «normal» i s’espera que «en uns dies o un mes vingui un temporal de Llevant que traslladi la sorra» on era abans.

Segons el regidor, per l’experiència de cada any, la situació es resol sense que calgui actuar. Així doncs l’Ajuntament esperarà que vingui un altre temporal i traslladi de nou la sorra. De tota manera, si fos necessari, l’ajuntament té previst actuar al mes de juny, per traslladar la sorra abans que comenci la temporada de platges a Lloret.

Pel que fa al tram de la Dona Marinera, feia temps que no es veia buit de sorra. El motiu és que els temporals de Garbí no són tan freqüents com els de Llevant. Els primers solen ser «més lents, n’hi ha menys».

Tot i ser una situació més o menys habitual, l’Ajuntament demana als residents de la primera línia que extremin la precaució. Si torna a venir un temporal de Garbí, en no haver sorra a la part sud de la platja, les onades podrien saltar al passeig i arribar als edificis.

El temporal dels últims dies ha afectat també la platja de Fenals, però no els camins de ronda.

 

Nova Ràdio Lloret

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics