La majoria de denúncies per incivisme a Malgrat són per consumir drogues i alcohol al carrer

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Segons recullen les memòries de la policia local de Malgrat, el cos va intensificar durant l’any passat la vigilància per fer complir la normativa de civisme que té el municipi. En total, segons dades facilitades per l’Ajuntament, els agents van interposar 403 denúncies per incompliment de la normativa municipal, el que suposa una trentena de sancions al mes.

Segons explica el consistori, les sancions més habituals interposades contra aquesta ordenança van ser per consumir drogues al carrer, i per beure alcohol a la via pública. El 85% de les denúncies per incivisme tramitades l’any passat a Malgrat van ser per algun d’aquests dos conceptes, amb especial atenció al consum de drogues, que suposa gairebé 1 de cada 2 sancions interposades l’any passat.

Rere el consum de drogues i alcohol, continuen la llista de sancions les relatives a l’incompliment de la normativa de tinença d’animals domèstics, l’ocupació il•lícita de la via pública, el centenar de sancions per vehicles abandonats i la 60a per orinar en espais públics, entre d’altres.

De fet el cos local va crear una unitat específica per lluitar contra l’incivisme i durant l’any passat es va intensificar la vigilància en aquells espais de la població més susceptibles que l’ordenança es pogués infringir, com ara la zona d’oci del municipi.

Durant l’any passat aquesta unitat específica va fer un miler de serveis, una dada similar als realitzats l’any anterior.

D’altra banda, la policia local va realitzar l’any passat 1.300 serveis assistencials, entre els quals 400 d’ajuda i auxili a persones.

A més, els agents van realitzar la campanya d’aproximació a la gent gran, que cada any es fa entre desembre i gener, per preocupar-se pel seu estat de salut i seguretat am l’arribada del fred. Segons el consistori el cos es va posar en contacte amb més de 1.200 persones majors de 70.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics