URGENT

Multitudinari comiat a l’empresari hoteler Climent Guitart

Compartiu aquesta història

 

L’església de Sant Romà de Lloret de Mar s’ha quedat petita aquest cap de setmana per acomiadar l’empresari Climent Guitart. Fins i tot, nombrosos veïns han estat a les portes del temple mentre s’oficiava la missa.

Guitart, un dels principals protagonistes del desenvolupament turístic de la Costa Brava, va morir a finals de la passada setmana als 62 anys i després d’una llarga malaltia.

Entre els presents a la cerimònia, hi havia amics del difunt com la il•lustradora Pilarín Bayés o la cantant cubana Lucrecia Pérez, que han participat en la cerimònia per donar el seu adéu a Guitart. També hi ha assistit el barcelonista Enric Massip, director del festival de música de Cap Roig, Juli Guiu i representants de l’Ajuntament de Lloret de Mar i del sector turístic gironí.

També hi van ser el delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, i el secretari general d’Esports català, el lloretenc Iván Tubau.

Nascut a Puigcerdà, Guitart es va traslladar de petit a la Costa Brava i als 31 anys va assumir la direcció del negoci. Als anys 90 fins i tot va arribar a obrir hotels a Cuba. A dia d’avui, la cadena Guitart Hotels compta amb nou establiments, dels quals sis es troben a Lloret de Mar.

Dos més estan en ple Pirineu (a la Molina i la Masella) i el darrer, a Barcelona. La majoria dels hotels compten amb una classificació d’entre 3 i 4 estrelles, i entre els que es troben a Lloret s’hi compta el Guitart Monterrey (de 5 estrelles i situat darrere del casino).

Guitart era una de les cares visibles del sector a Lloret i el 2012, la Generalitat va concedir a Climent Guitart la Medalla del Turisme de Catalunya.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics