Multitudinari comiat a l’empresari hoteler Climent Guitart

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’església de Sant Romà de Lloret de Mar s’ha quedat petita aquest cap de setmana per acomiadar l’empresari Climent Guitart. Fins i tot, nombrosos veïns han estat a les portes del temple mentre s’oficiava la missa.

Guitart, un dels principals protagonistes del desenvolupament turístic de la Costa Brava, va morir a finals de la passada setmana als 62 anys i després d’una llarga malaltia.

Entre els presents a la cerimònia, hi havia amics del difunt com la il•lustradora Pilarín Bayés o la cantant cubana Lucrecia Pérez, que han participat en la cerimònia per donar el seu adéu a Guitart. També hi ha assistit el barcelonista Enric Massip, director del festival de música de Cap Roig, Juli Guiu i representants de l’Ajuntament de Lloret de Mar i del sector turístic gironí.

També hi van ser el delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, i el secretari general d’Esports català, el lloretenc Iván Tubau.

Nascut a Puigcerdà, Guitart es va traslladar de petit a la Costa Brava i als 31 anys va assumir la direcció del negoci. Als anys 90 fins i tot va arribar a obrir hotels a Cuba. A dia d’avui, la cadena Guitart Hotels compta amb nou establiments, dels quals sis es troben a Lloret de Mar.

Dos més estan en ple Pirineu (a la Molina i la Masella) i el darrer, a Barcelona. La majoria dels hotels compten amb una classificació d’entre 3 i 4 estrelles, i entre els que es troben a Lloret s’hi compta el Guitart Monterrey (de 5 estrelles i situat darrere del casino).

Guitart era una de les cares visibles del sector a Lloret i el 2012, la Generalitat va concedir a Climent Guitart la Medalla del Turisme de Catalunya.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics