Demanen 37 anys de presó pel número 6 de PXC a PLF per agressions de caire nazi

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La fiscalia ha fet pública el llistat de delictes que imputa als detinguts en relació a l’atac de caire nazi a la discoteca Stroica de Manresa el març del 2012.

El fiscal acusa als 12 imputats diferents delictes com el d’homicidi en grau de temptativa i lesions, amb l’agreujant d’odi per motius ideològics, danys, armes prohibides, desordres públics, incendi i associació il•lícita.

Entre els acusats hi ha un jove de 23 anys, veí de Tordera, i que en les passades eleccions municipals es va presentar a PLF sota la candidatura de PXC.

L’acusació no entra a determinar quins dels dotze acusats, majors d’edat, van realitzar cada delicte durant aquella nit, en entendre que van actuar com una unitat, creada com una secció d’assalt, i perfectament organitzada, per actuar contra uns joves que eren allà per assistir a un concert d’esquerres.

Segons el fiscal mentre algun dels imputats colpejaven reiteradament a un menor d’edat assistent al concert, de només 16 anys, uns altres introduïen bengales enceses i un artefacte incendiari al cotxe on eren uns altres joves que esperaven que l’hora del concert, bloquejant-los les portes del vehicle, amb la intenció que s’ofeguessin o s’incendiés el vehicle amb els quatre dins.

Per aquest motius el fiscal demana per a onze dels dotze acusats, ja que un d’ells era menor d’edat quan l’assalt, una condemna de 37 anys i 9 mesos de presó.

Pel qui el fiscal considera el cap del grup nazi, un terrassenc de 39 anys vinculat a Alianza Nacional li demana 39 anys i 9 mesos per l’agreujant del delicte d’associació il•lícita.

Les conseqüències de l’agressió van ser molt greus pel menor agredit que va patir una greu fractura amb enfonsament del parietal de crani. Una lesió que sense la intervenció quirúrgica urgent li hauria provocat la mort. El jove va ser ingressat en estat de coma a la Mútua de Terrassa on va estar hospitalitzat quasi un mes. Aquesta greu lesió li ha deixat una seqüeles consistents en síndrome posconmocional i hipoestèsia

Tots 12 acusats estan en presó provisional des de mitjans del 2012, quan van ser detinguts per la policia.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics