Anna Rovira campiona d’Espanya de Duatló de llarga distància

La palafollenca Anna Rovira es va proclamar ahir campiona de Duatló de Llarga Distància després d’imposar-se al campionat celebrat a Oriola, a Alacant.

Rovira va completar el circuit, composat per 16 km de carrera, 66 km de ciclisme i uns últims 8 km corrent, amb un temps de 3 hores, 49 minuts i 59 segons, amb una avantatge de prop de 7 minuts de la segona classificada.

Tot i que en el primer tram de la competició Rovira no era en el grup capdavanter de la prova, la palafollenca es va anar situant poc a poc entre les primeres classificades.

A la prova ciclista, Rovira ja es va imposar i va agafar les regnes de la carrera fins al final, aconseguint els 7 minuts de distància amb la segona classificada.

La mateixa Rovira explica que la prova, recuperada després d’anys de no fer-se, va ser molt exigent.

La palafollenca, que és periodista i treballa a L’ajuntament, va quedar 5a en el campionat d’Espanya de duatló de curta distància celebrat el 2012, cosa que li va obrir la porta a participar al campionat del Món celebrat a França el mateix any, on va quedar 15a.

De fet amb el campionat de llarga distància, Rovira espera poder participar de nous campionats del Món i de proves més distàncies.

Rovira només fa 4 anys que entrena i ho combina amb la seva feina, però des de llavors és una cara coneguda als podis de les competicions esportives. Diumenge passat també va guanyar la duatló de Granollers, una prova que ha guanyat en els últims 3 anys.