URGENT

Baixa el nombre de delictes comesos a Malgrat l’any passat

Compartiu aquesta història

 

Segons dades de la pròpia Policia Local, en tot el 2013 es van denunciar 835 delictes, prop d’un 10% menys que un any abans.

En total es van produir 1.571 delictes i faltes al municipi veí, el que suposa una disminució del 7,5% menys respecte el 2012. D’aquests 1571 delictes, la majoria, més d’un miler, han estat instruïts per la Policia Local, mentre que els Mossos ho han fet d’uns 500.

La policia destaca que 1 de cada 3 delictes denunciats es van poder resoldre. Tot i el descens generalitzat de delictes, cal destacar l’augment dels robatoris a domicilis, botigues i a l’interior de vehicles.

En aquest sentit els robatoris a  domicilis han passat dels 51 al 2012 als 61 fets l’any passat. El robatori en establiment comercial passa de 19 a 25 fets, i els robatoris en interior de vehicle també augmenten, després de tres anys de descensos, situant-se en els 131 fets.

Els fets contra el patrimoni són el principal grup d’il·lícits denunciats, i representa el 77,14% del total de fets registrats per la policia.

Respecte dels delictes contra el patrimoni, el furt és la principal tipologia en nombre de registre. Les dades sobre robatoris amb violència i intimidació indiquen que s’ha produït un descens significatiu, passant de 83 a 69 fets.

Durant el 2013, es van produir 106 detencions a Malgrat, de les quals la Policia Local va practicar 70 i les 36 restants, els Mossos d’Esquadra.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics