Detinguts a Blanes dos homes que traficaven amb drogues

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de nacionalitat marroquina i dos més de nacionalitat francesa, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, robatori de vehicle, falsificació documental, resistència i desobediència. Dos dels acusats van ser detinguts a Blanes el passat 11 de febrer, mentre que el tercer, que va aconseguir fugir de l’operatiu policial, va ser detingut 3 dies després a Vilatenim (Alt Empordà).

La investigació es va iniciar el juliol de l’any passat quan els investigadors van detectar una organització que operava des de diversos magatzems propers a l’autopista AP-7 a la demarcació de Girona. La banda feia servir vehicles sostrets arreu d’Europa per transportar substàncies estupefaents des de la Costa del Sol fins a Catalunya.

En la primera fase de la investigació, es va poder determinar el modus operandi de la organització consistent en creuar el corredor del Mediterrani per l’AP-7 amb vehicles potents carregats amb grans quantitats de droga.

La banda utilitzava dos vehicles: el primer actua com a cotxe llançadora per detectar els possibles controls policials i avisar al segon vehicle, el que transporta la droga, per evitar l’acció policial.

El passat dia 11 la policia va poder seguir el dos cotxes. El turisme que feia les funcions de llançadora va passar el control policial i, posteriorment, va ser localitzat pels agents a Blanes on van ser detinguts els 2 ocupants.

En detectar el control policial, el conductor del 2n cotxe va intentar fugir, provocant desperfectes en altres vehicles i posant en risc els usuaris de l’autopista.

Finalment, els danys al vehicle no van permetre la fugida, i el conductor el va abandonar fugir a peu. Al vehicle interceptat es van trobar 608 kg d’haixix. 3 dies després va ser detingut a l’Alt Empordà.

Després de declarar a Blanes, el jutge va decretar l’ingrés a presó d’un dels dos arrestats en aquesta localitat. L’altre home va ser traslladat a l’Audiència Nacional per a la seva extradició a França, on estava reclamat judicialment. El 3r va prestar declaració a Figueres.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics