S’estabilitzen les faltes i els delictes a PLF durant l’any passat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

A principis d’aquest mes de febrer es va fer la Junta Local de Seguretat, on Mossos d’Esquadra i Policia Local valoren l’any a nivell de seguretat compartint les dades dels dos cossos per tal de fer una radiografia de la situació al municipi.

Segons aquesta Junta Local de Seguretat, l’any passat hi va haver una estabilització de faltes i delictes, però segons fonts policials amb una tendència a la baixa.

Això s’entén per que hi ha identificats alguns indicatius que han augmentat l’any passat, però són bàsicament fets delictius atribuïts a persones concretes. Ho explica el cap de la Policia Local de PLF, Antoni Carrera.

En aquest sentit l’any passat es van identificar dues puntes. Una pel que fa als robatoris amb força a domicilis desocupats de la zona de Ciutat Jardí, sobretot cap a l’estiu. La policia va poder detenir a una persona a la que se li va imputar la majoria d’aquests delictes. L’altra punta destacada va ser per a robatoris a l’interior de vehicles entre juny i juliol centralitzats a la zona de St Lluís. El responsable d’aquests robatoris també va ser identificat, i se li van imputar la majoria dels danys als vehicles.

Sense aquestes dues puntes realitzades per dues persones concretes, el nombre de fets delictius a PLF haurien experimentat una davallada segons dades de la policia.

Segons les dades publicades, els robatori establiments comercials de PLF han disminuït un 75%, però cal recordar que un any abans el municipi va patir una onada de robatoris amb violència a botigues de la nostra localitat.

També han baixat els robatoris amb força a empreses, que han caigut un 37.5% l’any passat.

Les faltes, els fets delictius menys greus, han baixat un 11% i els robatoris amb violència o intimidació, com ara les estrebades, han experimentat també una davallada del 40%. En tot l’any passat la policia local de PLF va efectuar 3 detencions, una menys que un any abans, segons el cap de la policia local.

La policia local de PLF ha destacat la coordinació entre cossos de seguretat per tal de realitzar tasques de control estàtics, però també a les deixalleries de la zona per tal de controlar la venda de possible material robat com ara coure o material sostret de les obres aturades a la nostra vila.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics