URGENT

L’Audiència anul•la la sentència contra la revista Cafè amb Llet

Compartiu aquesta història

 

La revista, amb seu a Blanes, va denunciar fa 2 anys irregularitats i conflictes d’interessos i l’opacitat de la sanitat catalana. Ho van fer a través d’un video publicat a internet que va generar diferents investigacions judicials.

El vídeo, però, va ser denunciat per atemptat al dret a l’honor de Josep Maria Via, president del consorci Parc de Salut de Barcelona i membre del consell assessor d’Artur Mas en temes de sanitat. En un primer moment la revista va ser condemnada a retirar el vídeo i a pagar una multa de 10 mil€, diners que van recollir a través de micromecenatge en poques hores.

Ara però, després de recorre a l’Audiència de BCN, la revista i els seus editors, han estat absolts ja que el jutge considera que les afirmacions fetes en el vídeo estan protegides per la llibertat d’expressió..

Tot i que la primera sentència era provisional, el jutge va obligar a executar la condemna, pel que els acusats van haver de pagar els 10 mil € i retirar el vídeo de la xarxa i publicar la sentència a la revista.

Els dos editors de la revista; Albano Dante i Marta Sibina han expressat en un nou video que aquests dos anys g¡han estat durs en veure com els qui arruïnen la sanitat catalana se’n reien dels qui han denunciat la situació.

Els dos, però afirmen que han quedat sorpresos del suport aconseguit per milers de persones queno s’han arronsat i que han continuat lluitant per la veritat.

Al vídeo, els editors explicaven que l’exalcalde de Calella Ramon Bagó (CiU),actual president i principal accionista del grup de restauració Serhs, hauria obtingut per la seva empresa l’adjudicació a dit de contractes milionaris amb hospitals catalans, com ara el de Calella i el de Blanes. A més es dóna el cas que aquests centres sanitaris pertanyen al Consorci de la Salut i Social de Catalunya (CSC), entitat de la qual Bagó era directiu.

També explicaven que Josep Maria Via compaginava el càrrec d’assessor de la Generalitat amb el de director d’una empresa que es dedica a fer estudis per a hospitals.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics