Els pous de captació de s’Abanell no es desmuntaran fins la tardor

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La desena de pous de la dessalinitzadora de la Tordera situats a la platja de s’Abanell de Blanes i que són clarament visibles a peu de platja es retiraran a la tardor i, per tant, hi continuaran un estiu més, segons van explicar fonts municipals al diari de Girona.

El consistori blanenc sempre ha defensat treure aquests elements durant la temporada baixa per no afectar el sector turístic. Tenint en compte que no s’ha pogut garantir l’inici de les obres abans de la Setmana Santa, s’ha decidit esperar al final de la temporada turística.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va aprovar fa unes setmanes una partida per desmantellar i retirar els pous, que són uns grans blocs de formigó al ben mig de la platja. Fins fa uns tres anys aquests pous servien per abastir d’aigua salada la dessalinitzadora de la Tordera a través d’uns tubs submergits a uns vuitanta metres. Aquestes infrastructures van quedar en desús després de les obres de l’ampliació de la dessalinitzadora. Des de llavors l’aigua salada s’aconsegueix directament des d’uns metres mar endins.

En el seu moment els pous de captació quedaven lluny del trenc de les onades, però amb la desaparició de gran part de la sorra pels temporals, l’aigua arriba ja a aquests blocs de ciment, cosa que podria provocar situacions perilloses pels banyistes. El desmantellament d’aquests pous és una vella reivindicació de Blanes que permetria recuperar la imatge de “platja natural”, segons l’alcalde de Blanes, Josep Marigó.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics