Absolen els pares acusats d’ablació a la seva filla durant un viatge a Gambia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’Audiència Nacional ha absolt uns pares de Lloret que s’enfrontaven a una pena de 6 anys de presó acusats de fer l’ablació a dues filles durant un viatge a Gàmbia. La sentència conclou que qui va mutilar el clítoris a les nenes quan tenien set i tres anys va ser la seva àvia i no els pares.

Segons la sentència, l’àvia va aprofitar que la mare havia marxat una dies a visitar uns familiars a una altra població per mutilar ella mateixa les nenes. El tribunal dóna credibilitat absoluta a la versió de la filla gran, que va explicar que la seva mare es va “enrabiar molt” quan va tornar i va descobrir la mutilació genital. El cas es va descobrir l’any 2011 durant un reconeixement mèdic al CAP de Lloret.

La metgessa va demanar a la mare que li portés les dues menudes -de 3 i 7 anys- per fer-los una exploració abans no agafessin l’avió. L’endemà, el dia 6 de juny, la dona va anar amb les seves filles al CAP. Aprofitant la revisió, des del centre van informar la mare sobre les conseqüències sanitàries i legals que comportava l’ablació.

La dona i els nens van volar fins a Gambissara, on vivia l’àvia materna, i van quedar-s’hi durant dos mesos. Va ser durant aquest temps quan les petites van patir l’ablació.

Tot i això, la mutilació no es va descobrir fins gairebé cinc anys més tard. El 2011, i abans de tornar a viatjar a Gàmbia, les nenes van tornar al CAP de Lloret de Mar per passar un altre reconeixement. Va ser llavors quan els metges es van adonar que se’ls havia extirpat el clítoris.

Arran d’això, es va obrir un procés penal contra els pares. El cas va anar a parar a l’Audiència Nacional, on fa una setmana es va celebrar el judici on el fiscal va demanar que es condemnés els pares a 6 anys de presó per un delicte de lesions, mentre que la defensa, va demanar-ne l’absolució.

Finalment, l’Audiència Nacional ha absolt als progenitors, tot i que la sentència no és ferma i es pot interposar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics