URGENT

Blanes protegeix el búnquer de la Sardana

Compartiu aquesta història

El ple municipal va aprovar ahir, amb l’única abstenció de CiU, una moció d’ICV-EUiA per “declarar Bé Cultural d’Interès Local el conjunt de l’accés i nius de metralladora que formen el Búnquer de La Sardana per tal de garantir-ne la preservació i evitar la desaparició d’aquestes estructures que formen part de la memòria històrica de la vila de Blanes.

Els ecosocialistes va iniciar la seva intervenció recordant que la Guerra Civil va suposar “un punt d’inflexió en la història” dels blanencs i van lamentar que el municipi no cuida el seu patrimoni històric.

Sobre els vestigis de la Guerra Civil, es va recordar que es troben en estat “d’abandonament” i, malgrat la nombrosa documentació fotogràfica o escrita, les construccions no estan catalogades.

Les estructures defensives de la Guerra Civil que existeixen a la zona de La Sardana-Racó Blau són subterrànies fetes amb ciment armat i que acaben amb les mitges esferes o cúpules i, encara que se les anomena búnquers són nius de metralladora.

L’exèrcit republicà va ser el responsable d’aquestes construccions que encara es poden trobar tal com es van construir però degradats, ja que “sempre han estat oberts i “es troben pintats” i amb “deixalles”.

En aquest sentit, els pròxims 12 i 13 d’abril tindran lloc unes jornades de voluntariat per netejar i “restaurar” aquestes estructures.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics