Malgrat votarà demà si portar la reforma de l’administració local al Tribunal Constitucional

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple de febrer inclou, com a un dels punts de l’ordre del dia, la formalització del conflicte en defensa de l’autonomia local i contra la llei de “racionalización y sostenibilidad de la Administración Local” promoguda pel govern central i aprovada al mes de desembre.

Aquesta llei ha generat el rebuig de la majoria de consistoris catalans que veuen perillar la seva autonomia i també la veuen com una amenaça per alguns serveis que ofereixen als ciutadans com ara llars d’infants, les escoles de música, els casals d’estiu o els serveis socials municipals.

Davant d’aquesta llei les entitats municipalistes han elaborat una acció conjunta per portar aquesta llei, que es va aprovar durant les festes de Nadal, al Tribunal Constitucional per tal de defensar l’autonomia dels consistoris. Ara tots els Ajuntaments aniran aprovant en el ple aquesta acció judicial, com va fer dijous Pineda.

Els ajuntaments defensen que amb la crisi, estan sent els principals dics de contenció contra la situació econòmica, incrementant la despesa per donar resposta a l’emergència social generada, tot i la manca d’un sistema de finançament pels consistoris.

Segons expliquen, la llei del govern central suposa una retallada competencial sense precedents, que afectarà de ple els serveis que donen els ajuntaments, privatitzant serveis i vulnerant l’Estatut de Catalunya en matèria d’organització territorial i de règim local.

El govern de Rajoy ha aprovat aquesta llei amb la intenció de racionalitzar i redimencionar les administracions locals d’acord amb els principis d’estabilitat, sostenibilitat i eficiència, perquè no es gasti més del que s’ingressa.

A banda d’aquest punt, Malgrat també tractarà l’aprovació del reglament d’instal.lacions esportives i el reglament de la biblioteca municipal.

El plenari, que començarà a les 7, té 9 punts a l’ordre del dia, en el que enguany no s’inclou cap moció de l’oposició.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics