Exposició sobre els 50 anys dels premis Recvll

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La setmana passada es va inaugurar a la sala municipal García-Tornel de Blanes l’exposició commemorativa del 50è aniversari d’aquests premis.

La mostra està formada simbòlicament per 50 documents amb els que els premis han volgut fer una mirada enrere i recordar que les coses no sempre han estat fàcils, sobretot a l’hora d’organitzar la festa anual de lliurament dels premis. Especialment durant la dictadura del general Franco, hi ha hagut moments de resistència en què els membres de la revista i els premis han hagut de ser valents davant determinades situacions polítiques del país.

 

A la mostra, entre d’altres, es poden veure les primeres bases de convocatòria dels premis de l’any 1964, així com una cartellera fins al 2014 que permet comprovar l’evolució de les dotacions econòmiques que hi ha hagut al llarg del temps. També hi ha documents històrics que marquen moments que llavors van ser d’una gran transcendència i que avui dia ajuden a fer-se una idea dels trets identificatius dels premis.

Es tracta, per exemple, de la fotografia que immortalitza la celebració del lliurament dels guardons que es va haver de fer al Santuari del Vilar, lluny del nucli urbà, el gener de l’any 1966. Per imperatius legals, la revista havia hagut de suspendre la seva publicació, i per això es van haver d’amagar en aquest paratge, confiant que allà les forces de l’ordre no els anirien a buscar.

Un altre document que es reprodueix a l’exposició és el telegrama que va enviar el febrer de 1979 el President de la Generalitat, Josep Tarradellas on excusava la seva assistència al lliurament d’aquell any.

Per últim, també es pot consultar un panell amb el llistat dels guanyadors de totes les edicions dels premis. Els documents i fotografies que formen part de l’exposició provenen de l’arxiu propi de Recvll, així com del fons documental de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes.

L’exposició dels 50 anys de Recvll es podrà visitar fins el 16 de març.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics