PLF busca usuaris pels seus horts municipals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant aquest mes de març el consistori ha obert les llistes per tal que els interessats en obtenir un hort municipal el puguin sol•licitar.

Ara com ara l’àrea de Medi Ambient de PLF té dos terrenys possibles on endegar aquests horts. Un al centre i l’altre a St Genís. Segons les preferències de les sol•licituds s’obrirà un o altre, tot i que la previsió és que si hi ha bona acceptació es puguin obrir totes dues zones.

El projecte preveu horts urbans d’uns 50m2 en dues modalitats. D’una banda horts socials per a les famílies més desfavorides del nostre municipi i uns horts de lloguer a preus econòmics.

De tota manera els horts només seran per l’autoconsum i amb la intensió de fomentar els cultius ecològics, com explica el tècnic de medi ambient de PLF, Oriol Bassa.

Ara com ara, segons dades de l’Ajuntament hi ha una 10a de persones interessades en aquests horts municipals, i el consistori avisa que cal un mínim d’interessats per tirar endavant el projecte que fa anys que s’està treballant.

Els horts urbans tindran una adjudicació de 2 anys prorrogables si no hi ha més demanda, i només es podran dedicar al conreu d’autoconsum . Els horts estaran lligats a tot un seguit de normes per tal de garantir la finalitat d’aquest servei municipal.

Els horts urbans de PLF poden donar cobertura a un màxim de 80 sol•licituds. Hi ha temps per sol•licitar un d’aquests horts fins a finals de mes, a l’atenció ciutadana de l’Ajuntament de PLF, on s’informarà dels requisits.

Per la seva banda ERC considera que el govern municipal no aposta pels horts urbans i pensa que no té cap intenció de dur a terme el projecte. Afirma que ho demostra el fet que es demani un mínim de persones per tirar endavant els horts i que l’alcalde de PLF dubtés en un ple municipal de l’interés de la població en aquest projecte. Afirmen que en d’altres actuacions el govern no ha buscat el suport de la població com en el cas de la caserna policial.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics