Malgrat registra 26 casos de violència de gènere durant l’any passat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Coincidint amb el dia de la dona, la Policia Local de Malgrat de Mar ha donat a conèixer les dades relatives a les actuacions efectuades pel cos en matèria de violència de gènere. En total la Policia Local va actuar en 26 casos d’aquest tipus de violència de caire masclista, però ta,mbé en 9 casos de violència domèstica, que és la que s’exerceix en el terreny de la convivència familiar.

Dels 26 casos denunciats a Malgrat l’any passat, 16 de les víctimes són de la pròpia localitat i 3 de cada 4 de nacionalitat espanyola. Cal destacar, a més, que en un 30% dels casos hi havia menors d’edat a davant en el moment de l’agressió a la dona, tot i que la Policia Local destaca que no han estat casos “de gran violència ni lesions greus”.

Pel que fa a les dones agredides, la majoria tenien entre 20 i 29 anys, la mateixa franja d’edat que la majoria dels agressors, en un 50% dels casos, i l’altre meitat entre els 40 i 49 anys.

Pel que fa a la violència domèstica, els 9 casos denunciats han estat entre persones residents a Malgrat i la gran majoria amb persones de nacionalitat espanyola. En 5 casos, ha estat violència de dona a home, i en 2, de fill a pares. La majoria de les víctimes tenien entre 31 i 50 anys, i els agressors, eren majors de 50 anys.

Davant d’aquestes dades, el regidor de Convivència Ciutadana, Valentín Rodríguez, afirma “la violència de gènere és un problema actual i que cal combatre’l”. Rodríguez defensa fer públiques les dades relatives als casos de violència de gènere per tal d’ajudar a visualitzar el problema per poder conscienciar i sensibilitzar als ciutadans, començant pels més joves. El regidor creu que “Tots els municipis haurien de fer aquest pas i fer públiques aquestes les dades.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics