Ajuntament i partits polítics de Blanes donen suport als acomiadats de Nylstar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Els treballadors de l’antiga Safa, que es manifestaran dilluns vinent contra els acomiadaments anunciats per la direcció, comptaran amb el suport de l’Ajuntament i de les forces polítiques del municipi en la seva lluita.

Així s’ha acordat aquest dilluns en la reunió que el comitè d’empresa de Nylstar a Blanes ha mantingut amb l’alcalde, Josep Marigó, i representants de les formacions polítiques de la vila. El comitè han recordat que el 75% de la plantilla va ser inclosa en un ERO temporal el passat mes de desembre per assegurar el futur de la companyia i evitar futurs acomiadaments, un acord ratificat pel 95% de la plantilla.

Durant la reunió, que ha estat presidida per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i que ha comptat amb la presència de representants de les diferents formacions polítiques, els membres del comitè d’empresa han explicat que davant l’anunci de 13 acomiadaments fet per la direcció ara fa uns dies, han convocat una sèrie d’actes de protesta pel que consideren un abús contra els treballadors.

En aquest sentit, han denunciat que als 13 treballadors acomiadats se’ls ha ofert una indemnització de 20 dies per any treballat, el mínim que estableix la llei arran de l’última reforma laboral.

Per tot plegat, la primera acció de protesta serà la manifestació convocada el pròxim dilluns que sortirà de la factoria a les 6 de la tarda i finalitzarà a les portes de l’Ajuntament on representants dels treballadors llegiran un manifest.

Les reivindicacions dels treballadors comptaran amb el suport institucional de l’Ajuntament, que entén com a vital per a l’economia del municipi mantenir l’ocupació en una empresa com Nylstar, on hi treballen 260 persones.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics