Impulsen un esbart a PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Seguint l’estela de creació d’entitats de caire tradicional a PLF, com ara els castellers, bastoners, gegants o la cobla, la nostra població podria tenir en breu una nova entitat cultural.

Des del MiD s’està impulsant un esbart dansaire que recuperi danses i balls tradicionals catalans.

La nova entitat, estretament vinculada a la cobla, neix amb la voluntat de fer la seva primera actuació pública per la Festa Major de Setembre.

L’esbart neix d’una conversa casual entre la directora del CEIP les Ferreries, Núria Vidal, i el director de la Cobla de PLF, Enric Estrada. Aquest últim feia temps que volia crear aquesta entitat un cop consolidada la cobla i Vidal ha estat membre d’un esbart durant uns 40 anys.

Els primers passos de l’entitat han estat destinats a donar-se a conèixer a les dues escoles de PLF on han explicat la voluntat de crear aquest esbart intentant engrescar als més petits a participar-hi. Està pendent també una trobada amb els estudiants de l’institut.

Tots els dilluns d’aquest mes de març s’obriran les preinscripcions pels qui hi vulguin participar d’aquesta nova entitat. Un cop finalitzades les preinscripcions es farà una reunió amb els participants per tal de començar a assajar les tardes del divendres al MiD, tal i com expliquen els dos impulsors de l’esbart a RP.

Per aquest inici, es compta amb la col•laboració de l’exesbart de Vidal, que just ha hagut de tancar i que aporta material i partitures al nou esbart palafollenc. Ara la cobla començarà assajar les noves partitures amb l’objectiu de preparar-se i formar-se per poder fer la primera exhibició durant la celebració de la Festa Major de Setembre. En aquest sentit s’aprofitarà el ja tradicional concert de la cobla el dia 8 de setembre, per oferir aquesta primera actuació de l’esbart.

Els impulsors valoren molt positivament la relació que existirà entre la cobla i l’esbart, ja que les dues entitats es retroalimentaran oferint actuacions conjuntes.

L’esbart està obert a totes les edats i les inscripcions ja són obertes cada dilluns a la tarda al MiD.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics