URGENT

Foment es compromet amb el desdoblament de la NII per aquest any

Compartiu aquesta història

 

La ministra de Foment, Ana Pastor, que ahir va ser a Girona per presentar el nou servei de rodalies de Renfe, també es va referir al desdoblament de l’N-II. Ho va fer assegurant que la millora d’aquesta carretera és una reivindicació històrica, i que ho era amb tota la raó.

Actualment, l’únic tram que està en obres és entre Sils i Caldes de Malavella, a la Selva. Pastor no s’ha volgut aventurar a dir quan estaran acabats els treballs i ha dit que tot dependrà del pla d’obres de l’empresa adjudicatària. On sí s’ha volgut mullar és pel que fa referència a la resta de trams pendents de desdoblar.

Per una banda, ha assegurat que abans que acabi l’any les màquines ja estaran treballant en els trams de Sils a Maçanet de la Selva i també al tram de Medinyà a Orriols, al nord de Girona. Així mateix, ha dit que abans que acabi aquest 2014 ja s’estarà actuant per millorar dels enllaços de Tordera i end’altres punts de la via.

El cost de totes les obres que estaran iniciades abans que acabi l’any, segons el compromís de la ministra, ascendeix a 65 MEUR.

La titular de Foment ha assegurat que abans que acabi la legislatura tot aquest tram nord de l’N-II estarà en obres. Això significa tenir tots els tràmits administratius acabats abans d’any i mig per permetre que les màquines puguin començar a treballar sobre el terreny. Pastor ha defensat que el govern del PP “està donant solucions” i que manté una comunicació “fluïda” amb els alcaldes de la zona afectada.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics