L’Ajuntament alerta que el casal d’estiu està en perill per culpa d’una llei estatal

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori està enviant correus i repartint aquests dies una carta als pares i mares de la nostra localitat informant que la realització del tradicional Casal d’Estiu d’aquest any, ara com ara, no està garantit.

El consistori explica que la voluntat és tornar-lo a organitzar amb normalitat, però que l’aplicació de la nova llei de reforma de l’administració local impulsada pel govern central podria impedir-ho.

Es tracta de la Llei de Racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local del govern Rajoy que segons l’Ajuntament posa en perill el casal d’estiu d’enguany.

Segons la missiva enviada als pares, si l’Ajuntament vol tornar a fer el casal cal que justifiqui que aquesta activitat no causarà un daltabaix a les finances municipals i que no existeix cap altre administració que ofereixi el servei, amb el que es vol evitar duplicitats.

Segons la nova llei, aprovada durant les festes de Nadal, el casal d’estiu és una competència no pròpia ni delegada dels Ajuntaments, pel que els consistoris que vulguin fer aquest tipus d’activitat caldrà que sol•licitin diferents informes econòmics i de duplicitat. Si algun d’aquests informes fos negatiu, l’Ajuntament de PLF no podria organitzar aquesta activitat enguany. Ho explica Olga Samper, tècnica d’ensenyament de PLF.

Tot i que encara no es sap el resultat dels informes l’Ajuntament vol informar a les famílies sobres el perill que hi ha per tal que si els és necessari es puguin buscar “un pla B”.

Segons la carta l’Ajuntament informant als pares per que es puguin organitzar i planificar les activitats d’estiu per aquest any, tant si és possible fer el casal com si no.

Habitualment les preinscripcions del casal d’estiu es feien durant l’abril. Enguany, però, s’està a l’espera de saber si finalment es podrà organitzar aquesta activitat d’acord amb la nova llei.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics