Temen que la crisi a Crimea pugui afectar la presència de turisme rus a la Costa Brava

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona espera que “la tensió política i social” entre Europa i Rússia, provocada per l’annexió de Crimea al país de Vladímir Putin, es resolgui al més aviat possible “pel bé de les destinacions turístiques catalanes”, que treballen tant al mercat rus com a l’ucraïnès.

Així ho va manifestar el vicepresident de la Diputació de Girona i del Patronat, Miquel Calm, que ha viatjat a Moscou, on se celebren dues importants fires promocionals aquests dies.

De moment, i després de dos dies d’intensos contactes amb el sector turístic a Moscou, el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, va explicar que la majoria d’operadors han igualat el nombre de reserves de l’any passat. Ara bé, reconeix que el més probable és que el creixement no es mantingui com els últims anys.

Ramos va destacar que les dues fires de professionals que s’estan celebrant a Moscou són “els certàmens més importants dels països de l’est” i que el Patronat hi assisteix cada any, juntament amb la Generalitat.

En aquesta ocasió, però, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona hi ha volgut fer “un reforç pel tema de Crimea i de l’annexió de Rússia”. En aquest sentit, en una recepció oficial celebrada dimecres, l’ambaixada i el cònsol van transmetre “màxima tranquil•litat” als representants del sector turístic català assegurant-los que els ciutadans de Crimea no tindran problemes amb l’emissió de visats.

De totes maneres, Ramos va admetre incertesa davant els fets que es puguin produir al llarg dels propers mesos. Reconeix que la situació podria canviar “si finalment la Unió Europea posa sancions a Russia o a Crimea, però remarca que, de moment, la informació de la qual disposen és de tranquil•litat, i sobretot pel que fa al mercat rus.

El mateix Ramos va explicar que el Patronat treballa per obrir nous mercats turístics. Per aquest motiu, l’entitat també donarà a conèixer l’oferta de la Costa Brava a Armènia, el Kazakhstan, l’Azerbadjan o Bielorússia.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics