URGENT

Busquen voluntaris per recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes

Compartiu aquesta història

Després de que el passat Ple del mes de febrer Blanes aprovés catalogar els búnquers com a Bé Cultural d’Interès Local, els Joves d’Esquerra verda, amb la col•laboració d’Alternativa Jove, han presentat un projecte per a recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes, i per aquest motiu, busquen voluntaris i voluntàries per col•laborar-hi.

En concret es preveu que el proper dissabte 12 d’Abril es farà una jornada de treball per tal de netejar, buidar de runes i deixalles els interiors, treure les plantes de l’interior i esborrar les pintades de les restes d’aquestes estructures defensives construïdes durant la guerra.

El conjunt de búnquers de la Sardana es composa per 4 nius de metralladora, connectats sota el bosc per més de 100 metres de galeries excavades a la roca que els enllacen, i que es construïren davant el temor d’un bombardeig o l’entrada per mar de l’exèrcit franquista a la Costa Brava i al Maresme. Aquestes estructures, desconegudes per molts blanencs, es troben inaccesibles per l’acumulació de deixalles i brutícia al seu interior.

La jornada de treball s’estructurarà en 2 blocs de 2 hores i mitja al matí i a la tarda amb una paella popular i una xerrada a càrrec de l’Arxiu Municipal de Blanes entremig de les tasques de condicionament.

Les jornades tenen com a objectiu recuperar el patrimoni i la memòria històrica de la vila, així com la preservació del simbolisme que suposen aquestes construccions de resistència contra el franquisme.

 

Blanes al dia

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics