Busquen voluntaris per recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després de que el passat Ple del mes de febrer Blanes aprovés catalogar els búnquers com a Bé Cultural d’Interès Local, els Joves d’Esquerra verda, amb la col•laboració d’Alternativa Jove, han presentat un projecte per a recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes, i per aquest motiu, busquen voluntaris i voluntàries per col•laborar-hi.

En concret es preveu que el proper dissabte 12 d’Abril es farà una jornada de treball per tal de netejar, buidar de runes i deixalles els interiors, treure les plantes de l’interior i esborrar les pintades de les restes d’aquestes estructures defensives construïdes durant la guerra.

El conjunt de búnquers de la Sardana es composa per 4 nius de metralladora, connectats sota el bosc per més de 100 metres de galeries excavades a la roca que els enllacen, i que es construïren davant el temor d’un bombardeig o l’entrada per mar de l’exèrcit franquista a la Costa Brava i al Maresme. Aquestes estructures, desconegudes per molts blanencs, es troben inaccesibles per l’acumulació de deixalles i brutícia al seu interior.

La jornada de treball s’estructurarà en 2 blocs de 2 hores i mitja al matí i a la tarda amb una paella popular i una xerrada a càrrec de l’Arxiu Municipal de Blanes entremig de les tasques de condicionament.

Les jornades tenen com a objectiu recuperar el patrimoni i la memòria històrica de la vila, així com la preservació del simbolisme que suposen aquestes construccions de resistència contra el franquisme.

 

Blanes al dia

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics