El Maresme busca un nou pla de Mobilitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Mesa de la Mobilitat del Maresme, integrada pel Departament de Territori i Sostenibilitat i representants del Consell Comarcal, ha acordat l’elaboració d’un nou pla de millora de la mobilitat que respongui a les necessitats actuals i a les previsions de demanda de la comarca. Aquest programa girarà al voltant de les millores en les infraestructures viàries i ferroviàries, en els serveis de transport públic, i de la millora de la política de peatges. En el decurs de la reunió de la Mesa, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament, Ricard Font, també ha fet balanç de les mesures aplicades per a la millora de la mobilitat al Maresme en els últims anys.

A nivell viari, segons la Generalitat, la mobilitat es canalitza bàsicament per l’autopista C-32 i l’N-II, que recullen tant el trànsit de llarg recorregut com el trànsit local i comarcal. La crisi econòmica han provocat que l’N-II augmenti el trànsit de forma considerable. Es calcula que uns 30.000 vehicles passen a diari en alguns punts de la via. Això, però, sense que la carretera tingui la configuració adient. El nou pla de mobilitat ha de permetre establir un sistema alternatiu a l’N-II per a les comunicacions intracomarcals.

 

Per la seva banda, la C-32 manté una mitjana diària de 38.000 vehicles diaris, amb puntes de 75.000 en algun tram. Aquesta infraestructura requereix d’actuacions de millora de la connectivitat i està pendent de l’ampliació fins a Lloret

La Generalitat recorda els descomptes aplicats des del gener per incentivar l’ús de l’autopista i que ja beneficia a 90 mil usuaris comarcals.

Pel que fa als serveis ferroviaris, Font ha remarcat la posada en marxa ahir de la nova Rodalia de Girona, que connecta la nostra comarca amb Girona i Figueres amb 16 trens diaris.

Es preveuen imminents millores a les estacions d’Ocata, Mataró i Sant Pol i dels sistemes de senyalització a l’Alt Maresme.

A nivell de transport públic per carretera la Generalitat preveu la posada en marxa en breu de una nova línia de bus entre Mataró i BCN i d’altres millores, sobretot al baix Maresme.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics