URGENT

Moció del PP per que l’Ajuntament no cedeixi les dades del padró per fer la consulta sobiranista

Compartiu aquesta història

Aquest divendres està prevista la propera sessió plenària de l’Ajuntament. Un dels punts de l’ordre del dia de demà serà una moció presentada pel PP de PLF per tal que el consistori es comprometi a no cedir les dades del padró municipal en el cas que finalment es faci la consulta prevista pel mes de novembre.

El PP considera que aquesta consulta és il•legal i per això vol que PLF no cedeixi el padró per tal de controlar els vots de la població en el referèndum.

Els populars expliquen que les dades del padró només es poden cedir a d’altres administracions per fer activitats de la seva competència, i recorden que la Generalitat no té transferida la competència per fer consultes com la que preveu l’administració catalana per la tardor. En aquest cas, només es podrien cedir les dades quan els particulars així ho demanin i ho permetin de forma individual.

Aquesta moció està sent tractada en la majoria d’ajuntaments on els populars tenen representació. És la resposta davant la demanda d’algunes veus independentistes que demanen als ajuntaments que cedeixin les dades de padró per que serveixin de base per poder fer la consulta sobiranista el proper dia 9 de novembre.

En municipis com Pineda, on la moció no va prosperar, el PP ja ha anunciat que denunciarà al consistori en el cas que decideixi finalment facilitar les dades del padró, ja que assegura que la llei els empara.

El PP de PLF a més recorda que el Tribunal Constitucional ha aprovat per unanimitat la suspensió de la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya, i ho posa com a exemple de la il•legalitats del procés previst pel parlament català.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics