El Projecte d’Intervenció Integral del barri del Castell de Malgrat s’estudia a la universitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Llei de Barris a Malgrat és un dels casos exposats a l’assignatura de Gestió de projectes d’intervenció social dels estudiants de 2n de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

A finals de la passada setmana, el cap de l’Oficina d’Habitatge i Projectes Urbans de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Jordi Vila, va participar en una classe per explicar els estudiants els detalls de l’execució d’aquest projecte que està transformant el barri de Castell i de la Verneda.

Els estudiants de 2n de Sociologia de la Universitat Autònoma han estudiat el cas malgratenc, han elaborat propostes d’intervenció i posteriorment les han comparat amb les propostes reals que l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha executat.

Jordi Vila els va explicar com l’Ajuntament ha portat a terme aquest projecte, que es va posar en marxa al març de 2008. El cap de l’Oficina d’Habitatge i Projectes Urbans va parlar de la millora urbanística, social i econòmica d’aquest projecte, i també va aprofundir en detalls com el finançament, l’organització, la comunicació i l’avalució de les actuacions. Durant dues hores, els estudiants de Sociologia es van interessar pel procés de determinar les actuacions i estratègia a portar a terme, en base a un problema i un objectiu.

El Projecte d’Intervenció Integral del barri del Castell neix arran d’una llei de la Generalitat que permetia millorar les zones més desfavorides dels municipis catalans amb projectes d’acció. Les actuacions estan cofinançades per la Generalitat i l’administració local.

Gràcies a aquesta llei de Barris, Malgrat ha pogut fer el centre cívic, l’ascensor inclinat o les millores de la vialitat als carrers Hug Descolomer, Canigó, Llobregat, Castell o Plaça del Canigó.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics