URGENT

Vivelles explica la Guerra de Successió a PLF amb un passejada

Compartiu aquesta història

Aquest diumenge l’entitat cultural Vivelles ha organitzat una excursió que a banda de resseguir la zona de St Genís, aprofitarà per explicar fets destacats de la Guerra de Sucessió a la nostra vila.

L’activitat, que s’emmarca en el tricentenari del final d’aquest conflicte bèl•lic, vol explicar alguns episodis documentats viscuts a la nostra vila entorn a aquella guerra que va enfrontar a partidaris de Carles d’Àustria i als de Felip de Borbó per ocupar el tro espanyol.

No van ser episodis crucials per l’esdevenir del conflicte, però sí ajuden a emmarcar la vida de principis del s.XVIII a la nostra vila a l’entorn d’una guerra més o menys propera.

Segons Xavier Salicrú, membre de Vivelles, les històries que s’explicaran diumenge s’extreuen del fons notarials de famílies de l’època on es feien demandes o s’explicaven davant de notari els problemes viscuts a la zona.

Aquests 5 fets que s’explicaran estan relacionats amb 5 indrets que s’aniran visitant. Seran les 5 parades previstes a la passejada de diumenge que té un recorregut aproximat de 7 km.

Diu Salicrú, que es pujarà al Turó d’en Serra per esmorzar i de camí s’explicaran les diferents històries relacionades amb la Guerra de Successió.

La passejada començarà a les 9 del matí des de l’església de St Genís i no cal inscripció prèvia. Cal portar calçat i roba còmoda i l’esmorzar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics