L’ACA desmenteix l’Ajuntament de Blanes i afirma que la dessaladora funciona normalment

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Fa 10 dies el consistori blanenc va aprovar per unanimitat una moció reclamant a l’Agència Catalana de l’Aigua que deixi de cobrar el cànon de la dessaladora atenent que aquesta instal•lació només funciona durant els mesos d’estiu, mentre que el cànon es paga com si ho fes tot l’any.

La moció assegurava que en els darrers 2 anys la instal•lació, que dessala l’aigua de mar per fer-la útil pel consum, ha estat tancada només amb les tasques de manteniment, tot i que els municipis han hagut de continuar pagant el cànon establert per usar l’aigua de la dessaladora.

Consultada per aquesta emissora, però, l’ACA ha desmentit al consistori afirmant que aquesta instal•lació està en funcionament des de l’estiu de l’any passat de forma ininterrompuda.

L’ACA explica que durant els anys 2011 i 2012, la dessaladora va estar aturada durant l’hivern, però que des del juny de l’any passat la dessaladora està “activa” i “subministrant aigua” als municipis de la zona. La mesura de tancament de la dessaladora es va prendre per estalviar despesa, però va posar en alerta a la zona per la possibilitat de salinització dels aqüífers de la Tordera.

L’Agència explica que la dessaladora està servint aigua en funció de la demanda que hi ha. En aquest sentit, l’administració afirma que la dessaladora va impulsar al mes de gener 31 mil m3 cap a la potabilitzadora de PLF, o 26 mil el passat mes de març, exemplificant el funcionament de la instal•lació.

L’ACA explica que, per protegir l’aqüífer de la Tordera, l’any 2012 es va fixar un règim d’explotació que limita les extraccions d’aigua subterrània a l’estiu, cosa que obliga a la nostra zona a utilitzar aigua provinent de la xarxa Ter-Llobregat, barrejada amb pous propis, durant 7 mesos.

Es dóna el cas que el regidor de Medi Ambient de PLF, Juan Andrés Osorio, va assegurar divendres que el ple de PLF tractaria una moció similar a la de Blanes i que es demanaria que la dessaladora funcionés durant tot l’any.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics