URGENT

Iniciativa sol•licita que onegi la bandera republicana al balcó de l’Ajuntament durant el 14 d’abril

Compartiu aquesta història

Aquest any es compleixen 83 de la proclamació de la 2a República. Va ser el 14 d’abril del 1931, després d’unes eleccions democràtiques on van perdre els partits monàrquics. Una època política que va acabar amb el cop militar del 36 i la Guerra Civil.

Des de llavors el 14 d’abril es celebra el dia de la República Espanyola. Davant d’aquesta efemèride el grup municipal d’ICV-EUiA de PLF ha entrat per instància una sol•licitud per tal que el proper dilluns, coincidint amb el 14 d’abril d’enguany, el balcó de l’Ajuntament llueixi la bandera republicana, al costat de la resta de banderes habituals que onegen a la balconada del consistori.

Iniciativa va entrar la instància fa 15 dies, però encara no ha rebut resposta d’alcaldia, que haurà de decidir si permetre la presència de la bandera republicana, que és tricolor, ja que a banda del groc i del vermell inclou el morat.

A banda de celebrar l’efemèride, els ecosocialistes volen també homenatjar als lluitadors per la llibertat de la 2a República i fer una defensa de la República com a símbol de l’Estat que defensa la formació.

A banda d’aquesta demanda, el grup ja ha avançat que entrarà una moció a l’Ajuntament per tal de demanar que s’enceti el procés per que Espanya s’encamini cap a la 3a República. Aquesta moció es podria tractar en breu en alguna de les properes sessions plenàries que es faran a PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics