Torna a baixar la sinistralitat laboral al Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tancat l’exercici 2013, es confirma la tendència a la baixa en l’índex de sinistralitat laboral a la nostra comarca. L’any passat es van registrar 3.300 accidents a la feina per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social, una xifra inferior a l’any anterior.

A més, una altra indicador en positiu és el grau de gravetat dels sinistres del 2013, ja que no es va produir cap accident mortal a la nostra comarca dins l’àmbit de la feina. També els ferits de pronòstic greu van baixar un 30,28% i els de caràcter lleu un lleuger 0,24%.

L’anàlisi per sectors econòmics determina una evolució favorable de l’índex de sinistralitat laboral. En tots menys al sector primari i al de serveis. L’agricultura és el sector en el qual el risc d’accidentar-se a la feina és més elevat al Maresme i, a més, ha augmentat respecte el 2012 en un més d’un 12%. També ha experimentat una pujada la sinistralitat en el sector serveis, però de forma més moderada.

En canvi, a la construcció els accidents s’han reduït d’un 16,2% i a la indústria han baixat un 1,2%.

En xifres absolutes, durant 2013 es van comunicar 2.600 accidents laborals al Maresme,el que suposa uns 7 sinistres cada dia.

Aquests 2600 accidents suposen 83 menys que l’any anterior. D’aquests, 2.583 van ocasionar ferides de pronòstic lleu als treballadors i en només 17 casos les ferides van ser diagnosticades de greus.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics