URGENT

Blanes també engega una campanya per evitar la proliferació de gavians i coloms

Compartiu aquesta història

Fa uns dies va ser Pineda, i ara és la ciutat de Blanes la que ha iniciat una campanya per controlar i reduir la població de coloms i gavians al municipi. Els encarregats per dur a terme la campanya són dues empreses contractades pel consistori per combatre específicament cada una de les dues espècies.

La campanya, que finalitzarà a finals d’agost, consisteix bàsicament en la instal•lació de cinc gàbies de captura d’aquestes especies que s’han situat a les zones del municipi on s’ha detectat una major presència d’aquestes aus. En concret, dues de les gàbies estan localitzades al barri de s’Auguer, i la resta al carrer Sant Jaume, carrer Nou i a la plaça Solidaritat.

Els coloms solen fer nius en cases i solars abandonats. Se’ls combat perquè els seus excrements causen insalubritat, així com perquè poden ser potencials transmissors de malalties.

Aquest any s’ha tornat a activar la campanya de control de coloms, ja que feia 6 anys que no es feia. Llavors, amb 3 gàbies es van recollir més d’un miler de coloms.

Pel que fa als gavians, es combaten actuant en els terrats dels edificis on s’ha detectat la seva presència.

L’empresa contractada es trasllada als terrats on tenen els nius i substitueixen els ous que hi ha per d’altres de plàstic, evitant així la seva reproducció. En canvi, si es detecta la presència de cries, no es procedeix a la seva retirada.

A banda d’actuar als immobles que han generat reclamacions, també es fa on l’Ajuntament detecta i constata que hi ha una presència considerable de gavians, com al voltant de la zona del Port, així com als edificis al llarg de la façana marítima del municipi.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics