URGENT

La Delegació del Govern denuncia l’Ajuntament de Calella per no penjar la bandera espanyola al balcó

Compartiu aquesta història

 

El consistori calellenc ha estat un dels darrers a ser denunciats per la delegació del govern espanyol per no tenir la bandera espanyola a l’edifici consistorial. L’administració estatal va rebre el gener del 2013 una còpia de la instància que els dos regidors del PP de la població maresmenca, havien fet arribar a l’alcaldessa reclamant que es pengés el símbol espanyol. Els populars defensen que han seguit tots els passos, començant per demanar-ho per instància a l’alcaldessa i que davant la manca de resposta es va informar la Delegació del Govern perquè actués segons considerés oportú.

Diu el PP de Calella que en d’altres mandats ja havien reclamat que es poses la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament i expliquen que sempre se’ls havia donat algun argument que, compartit o no, havien acceptat.

Expliquen que els populars mai han tingut l’ànim de denunciar-ho i reiteren que si l’alcaldessa hagués contestat la instància no haurien traslladat la seva queixa a l’administració estatal.

Deu mesos després d’informar la delegació, agents de la Guàrdia Civil van fer un informe confirmant la inexistència de la bandera espanyola, pel que la delegació del govern va portar els fets al jutjat.

Es dóna el cas que l’Ajuntament de Calella no penja cap bandera del balcó municipal de fa anys i només es penja la senyera durant dates assenyalades, com l’11 de setembre

La batalla de les banderes a Calella ja va tenir una denúncia prèvia fa anys per part de l’entitat Convivència Cívica que exigia la presencia del símbol espanyol en el balcó de l’Ajuntament i que la justícia va acabar desestimant perquè considerava que no corresponia a les entitats privades reclamar a les administracions públiques el compliment de la llei.

 

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics