URGENT

Més de 80 persones s’interessen pels Horts Municipals de PLF

Compartiu aquesta història

 

Tot i que el passat dia 7 d’abril es tancava el termini per presentar sol•licituds per optar a algun dels horts urbans, encara ara el degoteig d’interessats és constant.

Tant és així que ja es superen les 80 sol•licituds per adjudicar-se algun dels horts que l’Ajuntament de PLF vol posar en marxa en breu.

Justament el consistori s’havia marcat com a màxim una 80a d’horts, a repartir entre els dos terrenys que disposava per dur a terme aquest projecte. Un al centre i l’altre a St Genís.

En el seu moment, l’àrea de medi ambient afirmava que segons les preferències de les sol•licituds s’obrirà un o altre, tot i que si hi havia una bona acceptació la idea era obrir totes dues zones. Fa una setmana, el regidor Juan Andrés Osorio explicava que el projecte i el reglament ja està enllestit, i que ara toca escoltar als sol•licitants.

El projecte preveu horts urbans d’uns 50m2 en dues modalitats. D’una banda horts socials per a les famílies més desfavorides del nostre municipi i uns horts de lloguer a preus econòmics.

De tota manera els horts només seran per l’autoconsum i amb la intensió de fomentar els cultius ecològics.

La previsió, però, és que els horts no es podran posar en marxa abans de l’estiu, pel que el consistori ja pensa en formar als adjudicataris per practicar un conreu d’hivern i ecològic

La 80a de sol•licitants esperen ara rebre una trucada de l’àrea de medi ambient per convocar-los a una reunió en la que es començarà a posar fil a l’agulla del projecte dels horts municipals.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics