URGENT

PLF recupera la Fira Medieval aquest cap de setmana

Compartiu aquesta història

Aquesta fira torna a organitzar-se després d’una exitosa primera edició l’any 2012. L’any passat, tot i estar programada pel final d’abril, finalment es va haver d’ajornar per les previsions de fortes pluges.

Així doncs la d’aquest cap de setmana serà la 2a edició de la Fira Medieval “La plaça” que ocuparà dissabte i diumenge la plaça de Poppi convertint-la en un poblat medieval.

Des de primera hora del matí i fins el vespre es podrà passejar pels carrerons ficticis que dibuixaran les parades distribuïdes per aquesta plaça del nostre municipi. Unes parades de tota classe de productes artesans com embotits, coques, joies, joguines de fusta o d’altres de similars.

Totes aquestes parades estaran ambientades per recrear l’ambient de l’edat mitjana.

Serà doncs una fira similar a la de fa 2 anys. Dolors Agüera, regidora de festes de PLF explica que l’objectiu de la fira és dinamitzar el comerç i la restauració de PLF.

A banda d’aquestes parades, també hi haurà activitats dirigides als més petits com ara una ludoteca o una caravana de rucs, que va ser de les activitats més exitoses ara fa 2 anys.

A banda de l’activitat comercial, durant tots dos dies s’aniran alternant diferents espectacles ambientats amb l’època medieval. En aquest sentit hi haurà cercavila de bufons i actuacions de follets, perfumers, cavallers i dracs. Els horaris dels espectacles es poden consultar a la plana web de l’Ajuntament.

La fira està promoguda per l’Acep i l’Ajuntament, però l’organització corre a càrrec d’una empresa dedicada específicament a realitzar fires medievals a diferents municipis catalans.

Enguany els espectacles seran diferents a la 1a edició en una fira on es vol aconseguir que sigui atractiva per a totes les edats. Francesc Tresserras és el president de l’ACEP.

L’any passat, quan la fira es va haver d’ajornar, la intenció dels promotors era canviar l’ubicació de la fira de la Pl de Poppi a la Pl del fòrum Palatiolo. Enguany, però, amb les obres de la caserna, el certamen repetirà a la mateixa plaça on es va fer la primera i única edició.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics