URGENT

L´Estat desencalla la redacció d´un projecte per protegir la platja de s´Abanell

Compartiu aquesta història

Aquest és el primer pas per intentar millorar la situació d’aquesta platja que contínuament té afectacions al passeig o manca de sorra per culpa dels temporals.

L’única solució a llarg termini és la gestió integral de l’entorn.

Els experts han plantejat en els darrers temps possibles solucions, però la responsabilitat final recau en l’Estat que, finalment, ha decidit posar-se a treballar per trobar una solució definitiva.

Així el Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat la licitació de la “redacció del projecte de defensa de les platges de s’Abanell i la Marina” de Blanes.

Fins a finals d’aquest mes es poden presentar les ofertes per fer aquest projecte a un preu de licitació de 130 mil € i un termini d’entrega de 6 mesos i mig.

Un cop adjudicat i entregat el projecte a l’Estat, la qüestió serà conèixer les solucions que es presenten i el pressupost que destinaran per fer-les realitat.

Tot i ser el primer pas, l’Ajuntament de Blanes ja ha rebut la licitació amb satisfacció.

El consistori explica que el projecte haurà de buscar solucions per evitar la regressió de la platja i en els sistemes, maneres i accions que serveixin per defensar-la i protegir-la.

La notícia va unida al recent anunci de l’Agència Catalana de l’Aigua que després de l’estiu retirarà els pous de captació de formigó en desús de la dessaladora ubicats al Delta de la Tordera, que han empitjorat la situació de la platja de s’Abanell.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics