El mal temps perjudica la celebració de l’Aplec del Vilar a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’amenaça de pluja ha fet que l’afluència de participants a l’acte que clou sempre la setmana santa a la ciutat veïna hagi minvat força respecte altres anys.

Tradicionalment sol ser un Aplec molt participatiu de blanencs que aprofiten aquest dia afegit de festa per passar-lo a l’aire lliure, a l’entorn de l’esplanada del Santuari del Vilar. Si bé l’afluència de persones a l’aire lliure ha estat molt baixa enguany, per contra on sí que s’ha registrat un sensible augment de participants ha estat en l’ofici religiós que s’ha fet al migdia i que aquest any ha encapçalat el rector de Malgrat i Palafolls i delegat de catequesi de la diòcesi de Girona, mossèn Salvador Gras.

Tal i com marca la tradició –que es remunta almenys fins al segle XVII- la missa ha comptat amb la participació dels membres de l’Obreria del Vilar, la institució que vetlla per la conservació i manteniment de l’ermita del Santuari. També hi ha hagut representació de l’Ajuntament i de les principals forces de seguretat i emergència que operen al municipi: Policia Local, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil.

Després de l’ofici solemne, s’ha fet un dinar de germanor i finalment, a la tarda s’ha resat el rosari i una novena a l’ermita i s’ha fet una audició de sardanes amb la Cobla del Col•legi Santa Maria a l’era del Vilar.

L’Aplec del Vilar és una de les dues festes més assenyalades que es viuen al llarg de l’any al Santuari del Vilar. L’altra celebració s’escau el darrer diumenge del mes d’octubre, amb l’Aplec de Sant Rafel, quan l’Ajuntament de Blanes dóna compliment al Vot de Vila, que compta també amb una tradició centenària.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics