URGENT

Impulsen el Voluntariat per la Llengua i les parelles lingüístiques a PLF

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte a les 12 del migdia es farà al casal de l’avi de PLF una reunió informativa pels interessats en participar dels voluntaris per la Llengua, una iniciativa que vol ajudar als nouvinguts a llençar-se a parlar en català. Per fer-ho es vol ajuntar a persones catalano-parlants amb d’altres de nou vingudes que, tot i tenir nocions de català no s’atreveixen a utilitzar-lo en la vida diària.

Així s’estableixen les parelles lingüístiques on a través de contactes setmanals s’aprofundeix no només en l’idioma, sinó també amb el coneixement del país i la cultura catalana.

Pot ser voluntari per la llengua només cal parlar habitualment el català i per ser aprenent cal tenir un mínim de coneixements de l’idioma.

En els dos casos cal disposar d’unes 10 hores durant 10 setmanes per practicar el català tot fent diferents activitats lúdiques i culturals que es fan cada setmana.

Tan uns com altres gaudeixen a més d’un carnet amb avantatges amb descomptes a Museus, teatres , cinemes o equipaments culturals.

La iniciativa s’havia fet en altres ocasions a PLF, però ara s’impulsa directament des de l’àrea d’ensenyament de l’Ajuntament amb la intenció que agafi volada i s’instauri de forma definitiva al nostre municipi.

En d’altres poblacions, com Blanes, els Voluntaris per la Llengua ja funciona normalment i des del 2004 ja s’han mobilitzat unes 1.800 persones

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics