Avui s’ha sortejat la composició de les meses per les Eleccions Europees

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

A falta de menys d’un mes per a les eleccions europees, previstes pel 25 de maig, aquests migdia s’ha fet el sorteig per designar les persones que integraran les meses electorals al nostre municipi.

Per aquests comicis hi haurà 8 meses electorals, una menys del que és habitual al nostre municipi. Així St Genís tindrà una taula instal.lada a les antigues escoles, St Lluís manté les seves dues meses de la Fàbrica el Forroll, i serà el col.legi electoral de les Ferreries el que perdrà una mesa en aquestes eleccions, passant de 6 a 5.

A cada mesa hi haurà un president i 2 vocals titulars, i 2 substituts per a cada una de les responsabilitats. Això vol dir que cada mesa ha de tenir designades 9 persones; tres com a titulars i 6 de suplents.

En total, doncs avui s’hauran de designar 72 noms que el proper dia 25 de maig hauran de ser presents a les meses electorals de la nostra vila. Els suplents però sols hauran d’anar a primera hora per si fos necessari ocupar el lloc d’algun dels titulars.

El sorteig es fa mitjançant un programa informàtic que designa els noms a les meses de forma aleatòria.

Els membres de la Mesa Electoral són designats d’entre la totalitat de persones empadronades a PLF, majors d’edat i menors de 75 anys. Un altre dels requisits previs és que han de saber llegir i escriure.

Els qui tenen un grau d’estudis superior, a més, poden ser designats com a presidents de les meses.

Els designats rebran la notificació en breu, i aquesta designació és gairebé impossible d’eludir.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics