Blanes permet la música en directe a les terrasses d’estiu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Els locals de restauració amb terrassa de la ciutat podran oferir actuacions musicals en directe la temporada estival, després que la Junta de Govern Local ha ampliat el període que fins ara estava permès, passant ara als mesos de juny, juliol i agost.

De fet, la resta de l’any cal demanar un permís específic amb certes limitacions i justificar àmpliament l’activitat, però ara el consistori ha establert les condicions particulars per a aquests locals durant els mesos d’estiu. L’autorització ja es va posar en marxa l’any passat, però amb la temporada turística ja iniciada.

Les actuacions musicals a les terrasses són una petició del col•lectiu de locals, tant bars com restaurants, amb la intenció de “dinamitzat l’activitat de restauració, oferir un element diferenciador i afavorir l’activitat econòmica sobretot durant el període d’estiu”.

L’ajuntament explica que cada cop es demanen més permisos per fer concerts i que la iniciativa de l’any passat va tenir una bona acollida. A més, gairebé no es van registrar queixes veïnals.

Tot i que a aquesta nova normativa s’hi podran acollir totes les terrasses, complint els requisits establerts, la veritat és que idea està pensada sobretot per les zones més turístiques, com el passeig del Mar i voltants.

Els establiments hauran de tenir l’autorització d’ús de terrassa, la sol•licitud haurà de fer constar quines són les mesures correctores per minimitzar molèsties als veïns i la música en viu només es podrà fer dos dies per setmana. A més, l’horari de finalització de l’activitat haurà de ser les 11 o les 12 de la nit depenen de la distància de la terrassa amb els habitatges.

Durant la festa major no es podran fer música en viu a les terrasses al voltant de les atraccions firals, i s’autoritzarà preferentment música en viu en format acústic sense elements amplificadors o, en tot cas, han de ser de baixa potència.

També s’evitaran actuacions simultànies en locals molt pròxims entre si i, en cas de queixes dels veïns justificades, podran revocar el permís

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics